Op zoek naar suiker met groep 4A

Woensdag 28 september zijn de groepen 4 op ontdekkingstocht geweest naar de hoeveelheid suiker in voeding die we dagelijks eten.

Na een korte uitleg over suiker door een deskundige ouder zijn we naar de Albert Heijn gewandeld. Daar zijn we in groepjes etiketten gaan bekijken op de hoeveelheid suiker.

Terug in de klas was de conclusie dat bijna overal suiker in zit. Albert Heijn had ook nog gezorgd voor een gezonde fruithap, we hebben verschillende soorten fruit geproefd, zoals mango, ananas, bosbessen en meloen. 

Daarna startte er eigenlijk een rekenles. Hoeveel suiker zit er eigenlijk in een snelle Jelle of een pakje Wiki. De hoeveelheid suiker hebben we omgerekend in suikerklontjes. Wat bleek: in een groene snelle Jelle zit weinig vet, maar wel 7 klontjes suiker. Volgens de wereld Gezondheidsorganisatie mag je maar 3 klontjes suiker per dag eten.  We hebben dus ontzettend veel geleerd op een hele leuke manier. Heel fijn dat er zoveel ouders waren die wilden helpen.

 

DSCN3868 SmallDSCN3871 SmallDSCN3873 SmallDSCN3875 SmallDSCN3877 SmallDSCN3882 SmallDSCN3896 SmallDSCN3900 Small

Thema afsluiting groep 4B

Vandaag sloten we in groep 4B ons thema over water af. 

De kinderen hebben in groepjes een poster gemaakt over water. Ze hebben zelf een onderzoeksvraag bedacht en deze beantwoord. 

Tijdens de thema afsluiting konden vaders, moeders, opa's en oma's deze posters bekijken en vertelden de kinderen er iets over. 

IMG 6755

IMG 6756

IMG 6759

Verder mochten de kinderen vandaag in het kader van de weekbeloning een spelletje of speelgoed meenemen naar school. Ze hebben hier samen gezellig mee gespeeld. 

IMG 6753

IMG 6748

IMG 6751

Appeltaart!

In groep 4B hadden we donderdag heel veel geluk. De moeder van Lianne had een heerlijke appeltaart gebakken van de appels die over waren van de avondvierdaagse. Daarom konden wij genieten van een heerlijk stukje appeltaart! 

Giel bracht slagroom mee en Roald en Mark zorgden voor bordjes. Wat een feest! 

taart

 

 

 

Themadag van groep 4

De kinderen van groep 4B zijn in het watermuseum geweest. Zij hebben hier iets over geschreven. Hier leest u het verslag van Lotte, Mark, Joas en Julia:

 

Een dagje uit

Geschreven door: Lotte

Groep 4b was naar het watermuseum. Op donderdag 19 mei 2016. We vonden het heel leuk. Je kon echte wolken maken. En in een riool kruipen. Ik heb een bootje gemaakt en ik heb ook proefjes gedaan. We gingen ook kikkervisjes vangen. Het was heel leuk.  

 

Met de klas naar het watermuseum

Geschreven door: Mark

We gingen op donderdag  19 mei 2016 naar het water museum. Er waren ook groepjes ik zat ook in een groepje met vier kinderen. We gingen proefjes doen een proefje was dat een ei kon drijven. Maar eigenlijk kan een ei  niet drijven  als je zout er in doet dan kan het ei drijven. Het was in Arnhem

En het was super de puper leuk. En we gingen bootjes maken en er was een waterspeeltuin.  Het was een thema uitje. Dit was het.

 

Naar het watermuseum

Geschreven door: Joas

Groep 4b is een dagje uit geweest. Dat was op 19 mei 2016. We gingen naar het watermuseum.  Ik vond het leukst de bootjes maken.

 

Met de klas naar het watermusem

Geschreven door: Julia

We zijn donderdag  19 mei 2016 met de klas naar het watermuseum geweest. Het was super leuk. We gingen met de bus. We hebben bootjes gemaakt en opdrachten gedaan. En ik ging ook met Finette proefjes doen. Het was in Arnhem. We moesten 1 uur rijden met de bus. Op de heenreis zat ik in de bus naast Isabel en we hadden het heel gezellig. Je mocht ook snoep meenemen voor in de bus die we konden ook delen. 

Paaslunch

De kinderen van groep 4B hebben afgelopen donderdag genoten van een heerlijke paaslunch! Hier volgen enkele foto's: 

 

IMG 6208

 

IMG 6209

 

IMG 6205