Thema water 6b

De groepen 6 hebben afgelopen periode gewerkt aan het thema water. 

De kinderen hebben een onderzoeksvraag bedacht en zijn op onderzoek uit gegaan. Met de gevonden informatie zijn zij op dit moment een feit en fabel aan het schrijven voor 'Het grote feit of fabelspel' dat wij gaan maken voor de andere groep 6.  De kinderen hebben zich verdiept in belangrijke rivieren, binnenvaart, kanalen, waterzuivering, waterenergie en havens.
 
Daarnaast is er een gastspreker geweest van Vitens  die ons meer verteld heeft over waterzuivering en de waarde van water. Ook Olivier uit groep heeft een gastles gegeven over de haven in Rotterdam. Hij had hiervoor zijn oom ge├»nterviewd, die werkzaam is in de haven.  
 
We hebben dit thema ook geleerd wat een Haiku is en uiteraard een Haiku geschreven over water.  
 
thema water 2
 
thema water 1

1 maart Nationale Complimentendag

Vandaag is het Nationale Complimentendag. Deze dag wordt al sinds 2004 gehouden.

Het doel van vandaag is simpel. Geef je klasgenoten, vrienden, ouders, meesters of juffen, voorbijgangers eens een compliment. Complimenten zouden onze samenleving een stuk vriendelijker maken.
En dat hebben we  vandaag in groep 6 dus gedaan. Iedereen kreeg een blaadje, waar je je naam op moest schrijven. Dit blaadje ging de hele klas rond en iedereen schreef daar een compliment op. 
 
De kinderen en juffen waren na afloop erg blij met de complimenten, die zij hadden gekregen.
 
20160301 145324
 
20160301 145319 
 
 
 
 
 
 

Ziekenhuis 6b

Heeft u ook zo last van uw darmen? Of een andere vervelende kwaal?

Papa's, mama's en opa's en oma's zijn van harte welkom om op maandag 14 december een kijkje te komen nemen in het ziekenhuis van groep 6b. Het ziekenhuis is van 12.30 tot 13.30 uur geopend. De specialisten zullen u te woord staan. Daarnaast kunt u een folder mee naar huis nemen. 

Met vriendelijke groet

De specialisten van groep 6b

ziekenhuis

specialisten aan het werk

Farah en Merel aan het werk

Merel en Farah

 

 

 

 

 

 

 

De regenmeters (groep 6a)

Groep 6 heeft tijdens ons thema een aantal dagen een weerdagboek bijgehouden. We hebben iedere ochtend en middag naar het weer gekeken. Hierbij wisten we door een thermometer hoe warm het was en konden we via een handige site kijken hoe sterk de wind was. Ook wisten we door onze zelfgemaakte regenmeter hoeveel regen er die dag was gevallen. 

Helaas (of juist gelukkig) was er deze week niet veel regen gevallen, waardoor wij onze regenmeter niet helemaal goed hebben kunnen uittesten.
Na de thema afsluiting zal de regenmeter mee naar huis gaan, dan kunnen de kinderen samen met jullie thuis kijken hoeveel regen er gevallen is.

12071466 1169408569739481 1182230311 n

Wat een weer ( groep 6b)

In groep 6 zitten echte weerdeskundigen.

De afgelopen periode hebben de kinderen een week lang een dagboek van het weer bijgehouden. We hebben gekeken naar de zon, de wolken, de neerslag, de wind en de temperatuur. Hier hebben wij een verslag van gemaakt. 

Om de neerslag te kunnen meten hebben de kinderen zelf een regenmeter gemaakt. Dit is te zien op de foto's. Veel kinderen hebben de regenmeter in hun tuin gezet, zodat zij ook thuis kunnen zien of er neerslag is gevallen.

Op dit moment zijn de kinderen bezig met het maken van een poster. De weerdeskundigen weten namelijk van alles over het weer en willen dit aan de hand van hun poster vertellen.

Komen jullie aankomende woensdag een kijkje nemen bij het KNMI?

Het KNMI is te vinden in het hoofdgebouw van de Vlinder. Onze weerdeskundigen staan jullie graag te woord.

Foto 3Foto 4Foto 5Foto 1Foto 2

Foto 6