Wij gaan op expeditie

De groepen 8 gaan dit thema op expeditie. Elke week krijgen de kinderen een opdracht, die zij in een team moeten uitvoeren. Aan het eind van de week kunnen zij punten verdienen en schrijven zij een dagboekverslag. De kinderen hebben al een memorie gemaakt over hoe dieren navigeren, een poster van een zelf bedacht, nieuw diersoort en gekookt met minimaal één ingredient uit de natuur. Een aantal kinderen heeft zelfs een levende meelworm gegeten. 

Vandaag kregen wij bezoek van een speicale gast. Namelijk van Marlé Janssen, die we allemaal kennen van expeditie Robinson. Zij kon natuurlijk als de beste vertellen, hoe je je kan voorbereiden op een expeditie. 

 

Marle

Presentatie meester Jan in 8B

Meester Jan heeft in groep 8B een hele interessante presentatie gegeven over het heelal. Hij weet er heel erg veel van!

De kinderen hebben ademloos naar hem geluisterd en stelden veel vragen tussendoor. Zoveel vragen, dat de les nog niet eens af was en hij morgen terug moet komen :-)

presentatie Jan

SR16 8B

In groep 8b heeft iedereen nagellak op voor Serious Request 2016. We hebben het indrukwekkende filmpje van Tijn  gezien. Voor het filmpje moesten de jongens niet aan nagellak denken, maar na het filmpje wilden zij als eerste gelakt worden! Top actie!

20161223 094855 resized

8B kan heerlijk koken!

Vrijdag 7 oktober heeft groep 8B20161007 144702 resized heerlijk gebakken en gekookt. In de klas hebben we samen een aantal gerechten gekozen die de kinderen vrijdag zelf gemaakt hebben. Een aantal hulpouders was aanwezig, maar gelukkig lukte het meeste zelf!  

We hebben genoten van de worteltaart, sushi, appelflappen, kaasstengels, bossenbessentaart, chocola en pannenkoeken met vers fruit!

Hulp ouders bedankt!

 

Zelfs in de pauze van een studiedag productief!

20160923 130114 resized